fbpx

Linda Asikainen

Toimitusjohtaja, MYYNTITULI

Linda Asikainen on myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen rautainen ammattilainen. Linda on urallaan johtanut, valmentanut ja rekrytoinut satoja myynnin ammattilaisia. Lindalla on kyky kaivaa ihmisistä paras esiin ja Linda rakastaa sytyttää ihmisissä myynnin liekin. MYYNTITULI Oy:n toimitusjohtaja Linda Asikainen on useiden suomalaisten yritysten johdon ja myyjien tuki myynnin kehittämisessä.

Tervetuloa mukaan, Linda! Mistä aiot puhua Roihussa?

Puhun johtajan itsensä johtamisesta ja siitä, mitä tässä ajassa johtamiselta toivotaan ja odotetaan. Otan esille erilaisia johtajan ominaisuuksia, joita modernilta johtajalta toivotaan ja kuinka näitä ominaisuuksia voi itsessään kehittää.

Kerro, miksi menestyviksi johtajiksi haluavien kannattaa tulla kuuntelemaan puheenvuorosi?

Olen johtanut niin isoja organisaatioita, kuin pieniä asiantuntijatiimejä. Olen johtanut myyntiä ja myyjiä vuosien ajan. Osaan kertoa arjen erilaisia esimerkkejä eri kulmista ja olen myös tutkinut ihmisten johtamista.

Roihun kattoteemana on modernin johtajuuden matka, mitä moderni johtaminen tarkoittaa sinulle?

Moderni johtajaa osaa elää ajassa, mutta on myös askeleen edellä. Moderni johtaja tunnistaa ajankuvan ja osaa johtaa niin ihmisiä kuin organisaatiota eri tulevaisuuden skenaariot huomioiden. Moderni johtaja ei pelkästään ymmärrä teknologioita vaan ymmärtää myös tunteiden merkityksen johtamisessa.

Mihin suuntaan johtaminen on mielestäsi kehittymässä juuri nyt?

Norsunluutornijohtaminen, kyykyttäminen tai alistaminen ei toimi tässä ajassa. Johtajien on pakko muuttua. Kuulostaa ehkä kovalta, mutta mielestäni Suomessa on liikaa huonoa johtamista. Ihmiset osaavat vaativa parempaa johtajuutta ja ymmärtävät johtajan merkityksen. Johtaminen kehittyy ihnmisten hyvän johtamisen lisäksi myös verkostojen johtamiseen ja teknologioiden- sekä ihmisten yhteistoimintaan. Johtajien on luotava turvallinen työympäristö.

Mitä itse odotat Roihulta?

Odotan sykähdyttävää tapahtumaa, missä on mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi hyviä hetkiä keskustelulle. Odotan pohjalaista roihua ja liekkiä.

Mistä aiheista toivot kysymyksiä itsellesi?

Vaikea kysymys! Kenties kysymyksiä konkreettisista johtamiskokemuksista tai kysymyksiä koskien oman johtajuuden kehittämistä. Olen toki edelleen matkalla ja voi olla, että mitä ajattelen nyt, on toisin huomenna. Kuitenkin näen johtajuuden matkana ja uskon, että paras johtajuus syntyy syvästä ymmärryksestä itseensä kanssa, sekä erinomaisesta vuorovaikutuksesta oman tiimin kanssa.

Valikko