fbpx

Juho Wallenberg

Yrittäjä, Lecklé Oy

”Organisaation kantokyky kasvussa ja kriisissä – miten yrityksissä varaudutaan muutostilanteisiin”

Juho Wallenberg on ollut lakimiehenä ja yrittäjänä lakipalveluja tarjoavassa Lecklé Oy:ssä noin vuoden verran. Koulutukseltaan hän on juristi ja kauppatieteiden maisteri. Ennen ryhtymistään yrittäjäksi hän toimi vajaat 10 vuotta Big4 -yhtiössä juristina ja esimiesrooleissa.

Wallenberg kertoo pitävänsä erityisesti perhe- ja kasvuyritysten pitkäaikaisena strategisena kumppanina olemisesta. Juridiikan ohella hän pyrkii huomioimaan asiakkaiden ja heidän liiketoimintojensa tarpeet.

Tervetuloa mukaan, Juho! Mistä aiot puhua Roihussa?
Siitä, miten yritykset voivat varautua muutostilanteisiin ja valmistautua mahdollisiin tulevaisuuden muutoksiin. Pääpaino tulee olemaan yrityksen jatkuvuuden varmistamisessa ja organisaation kantokyvyssä kasvun tai kriisin aikana juridiikan ja verotuksen näkökulmasta. Otan puheenvuorossani huomioon esimerkiksi yrityskauppojen, organisaatiorakenteen, kuten myös sitouttamiseen liittyvät asiat ja niihin liittyvän juridiikan ja verotuksen.

Kerro, miksi menestyviksi johtajiksi haluavien kannattaa tulla kuuntelemaan puheenvuorosi?
Olemme Leckléssä voimakkaassa kasvuvaiheessa ja samojen kysymysten äärellä kuin useat muut kasvuyritykset. Roihussa aion tuoda yrityksen muutostilanteihin liittyvää ja valmistautumista koskevaa tärkeää juridista ja verotuksellista näkökulmaa. Yritysrakenteen muutokset, yrityskaupat sekä henkilöstön sitouttaminen ovat merkittävä osa yrityksen kasvua ja muutosta, joita jokaisen yritysjohtajan on ymmärrettävä.

Roihun kattoteemana on modernin johtajuuden matka, mitä moderni johtaminen tarkoittaa sinulle?
Olen usein työurallani aiemmin ja erityisesti nyt Leckléssä miettinyt, miten olen saanut niin loistavia ihmisiä ympärilleni, joita ilman en tulisi päivääkään toimeen. Olen pyrkinyt parhaani mukaan mahdollistamaan tiimiläisten työntekoa, etenemistä ja onnistumista sekä luomaan positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä. Tärkeäksi tässä olen havainnut kuuntelemisen, avoimuuden sekä menestyksen mahdollistamisen. Meille Leckléssä keskeistä on jokapäiväinen huumori sekä se, että jokainen saa olla ja täytyy olla oma persoona. Tämä toivottavasti näkyy myös esimerkiksi meidän somessa näkyvistä videoista.

Lisäksi annamme jo nuorille työntekijöille vastuuta. On tärkeä niin työpaikalla kuin asiakkaillekin, että sovituista asioista pidetään kiinni ja ollaan avoimia ja rehellisiä. Oma esimerkki ja välittömän palautteen antaminen on myös havaittu tärkeiksi.

Mihin suuntaan johtaminen on mielestäsi kehittymässä juuri nyt?
Oman kokemukseni mukaan valmistuvat nuoret on fiksuja ja filmaattisia, jotka uskaltavat tuoda esiin uusia ideoita ja kyseenalaistaa. Heitä myös kannattaa arvostaa ja kuunnella. Meillä Leckléssä ei ole organisaatiotasoja, joten olipa sitten harjoittelija, omistaja tai toimitusjohtaja, jokainen saa vastuuta. Asioita tekee se, joka parhaiten osaa. Kokemuksemme mukaan nuoret ovat myös itseohjautuvia ja vuoropuhelu on helppoa. Pyrkimyksemme on mahdollistaa tiimiä ja jokaista sen jäsentä onnistumaan. Uskoisin, että tulevaisuudessa johtaminen on entistä enemmän palvelua ja yhdessä tekemistä.

Yritykset ovat jatkuvassa muutostilanteessa, erityisesti kasvua hakevat yritykset. Siksi on tärkeä ymmärtää myös taustalla olevaa juridiikkaa ja verotusta. Yritysrakenteita halutaan usein muokata mm. sitouttamista helpottaviin rakenteisiin ja luoda henkilöstölle sitouttamisjärjestelyjä, joilla kaikki voittaa – yrityksen voittaessa myös työntekijät pärjäävät. Hyvistä henkilöistä on kilpailua ja avainhenkilöiden sitouttamisella on usein olennainen merkitys yrityksille. Kokemuksemme mukaan yritysten muutostilanteisiin valmistautuessa sitouttaminen on erityisen tärkeää, kuten myös ottaa sitoutettavia mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan muutosta.

Mitä itse odotat Roihulta?
Innostavaa ja positiivista ilmapiiriä. Lisäksi mahdollisuutta itse oppia ja saada uusia näkökulmia asioihin.

Mistä aiheista toivot yleisökysymyksiä itsellesi?
Kaikesta saa kysyä. 😊 Erityisesti yrityskauppoihin ja rakennejärjestelyihin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni.

Valikko